Tuesday, February 15, 2011

Külmad Ilmad

Külmad ilmad- kliki siia

Kool on soe, tunnid toimuvad, söökla töötab.
Kui olete otsustanud oma lapse olete kooli saata, siis pole põhjust tal sealt ka enne tundide lõppu lahkuda.
Kui otsustate lapse koju jätta, siis andke sellest klassijuhatajale teada.


allikas: PG kooliveeb

Hakka külalispereks

Pöördun Teie poole seoses 3. - 10. aprillil Tallinnas toimuva rahvusvahelise Model European Parliament 34. sessiooniga, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi. Mudel Euroopa Parlament (MEP) on noorte osalust edendav projekt 15. - 19. aastastele ühiskonnaelu probleemide vastu huvi tundvatele õpilastele.

Ürituse raames viibib Tallinnas 165 keskkoolinoort kolmekümnest Euroopa Liidu liikmes- ja kandidaatriigist, kes töötavad nädala jooksul erinevates Eesti ministeeriumides ning väitlevad valminud resolutsioonide üle 8. - 9. aprillil Riigikogu saalis.

Et noorte kogemus korraldajamaa ühiskonnast ning kultuurist ületaks tavalise turismi- või konverentsireisi taseme, on MEPil saanud traditsiooniks noorte majutamine kohalike perede juurde. Siinkohal soovingi paluda Teie abi. Oleksin väga tänulik, kui saaksite informeerida enda kooli õpilasi võimalusest olla võõrustajaks MEPil osalevatele noortele. Ühe või mitme noore majutamine enda juurde pakub:

Võimaluse praktiseerida inglise keelt

Õppida teise rahvuse ja kultuuri kohta

Tutvustada külalistele Eesti kultuuri

Saada uue sõbra

Osaleda diskussiooniõhtul, kus osalejariikide õpilasdelegatsioonide juhid vestlevad Vabariigi Presidendi hr Toomas Hendrik Ilvesega Euroopa Liidu välispoliitikast.

Mida peaksid külalispered tegema?

Võtma vastu õpilase 3. aprilli õhtul Tallinna lennujaamast või sadamast

Viima hommikul ürituse toimumispaika Tallinna kesklinnas ning õhtul tagasi (või ühistranspordi peatusesse, ühistranspordi kaardiga varustab Euroopa Maja)

Pakkuma hommikusööki ning teatud päevadel ka õhtusööki

Olema vastutulelik võõrustaja

Saatma õpilase ära 10. aprillil

Võõrustajapereks saab registreeruda: http://www.euroopamaja.ee/perede-registreerimine

Info: pered@euroopamaja.ee;

Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/MEP-Tallinn-2011/149802791724009

Registreeruda võiks nii kiiresti kui võimalik!

Lugupidamisega,

Agnes Urbanik

MEP Tallinn 2011 külalisperede koordinaator

+372 53 427 490

agnes.urbanik@gmail.com

Teadustööde riiklik konkurss

Hea kooliõpilane! Kutsume kõiki põhikoolis ja gümnaasiumis õppivaid noori osalema 10. õpilaste teadustööde riiklikul konkursil. Konkursile oodatakse nii uurimuslikke (bioloogia, keemia, füüsika, matemaatika, sotsiaalteaduslik uurimus jm), ülevaatlikke (ajalugu, kirjandus, kodu-uurimus jm), kui ka otsest praktilist väljundit omavaid uurimistöid (arvutiprogramm jm), mis peavad olema nõuetekohaselt vormistatud. Töö teema ja valdkonna valib õpilane ise.

Konkursile saabunud töid hinnatakse põhikooli ja gümnaasiumi astmes eraldi ning hindamine toimub kahes voorus. Lõppvooru pääsenute hulgast valitakse välja võitjad, kelle vahel läheb jagamisele preemiafond rohkem kui 11 000 euro ulatuses. Rahalisi auhindasid jagub ka peapreemia saanud tööde juhendajatele. Lisaks valitakse premeeritute seast Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursile Helsingis ning rahvusvahelisele teaduskonkursile Intel ISEF Ameerika Ühendriikides.

NB! Kasulik on teada, et mitmed Eesti kõrgkoolid võtavad meie konkursil edukalt osalenud gümnaasiumilõpetajaid vastu väljaspool konkurssi. Konkursitööd jm vajalikud dokumendid tuleb esitada Sihtasutusele Archimedes 1. märtsiks 2011 a. Täpsem informatsioon konkursi osalemistingimuste, töödele esitatavate nõuete jm osas on toodud meie veebilehel: http://archimedes.ee/teadpop/index.php?leht=401

Julget pealehakkamist soovides

Kaili Kaseorg

konkursi koordinaator

lisainfo:

Tel 730 0332, 58050869

Moekonkurss “Sedamoodi”

Moekonkurss “Sedamoodi”.

Tallinna koolide õpilaste moekonkursi “Sedamoodi 2011” eelvooru registreerimise tähtaeg on 17. veebruar 2011! Samal kuupäeval kell 16.00 toimub Kanutiaia Noortemaja II korruse teatrisaalis ka juhendajate nõupidamine.

Eelvoorus osalemiseks palume salvestada oma etendus ning tuua see VHS-il või DVD-l, varustatuna kooli nime ning juhendaja kontaktiga Tallinna Kanutiaia Noortemajja (Aia 12, valvelaud on avatud tööpäevadel kella 12.00-17.00) või panna huvikooli postkasti Tallinna Haridusametis hiljemalt 21. veebruariks 2011.

Samaks kuupäevaks tuleb täita ka elektroonne registreerimisvorm Tallinna Kanutiaia Noortemaja kodulehel www.kanuti.tln.edu.ee Registreerimine on avatud 10. jaanuar 2011 – 21. veebruar 2011.

Lisainformatsioon – Andres Kask, tel. 6 44 39 69; 52 89 631

Merike Kivimäe

Peaspetsialist

Tallinna Haridusamet

Estonia pst 5a 10143 Tallinn

Tel: 6404978, fax: 6404589;

merike.kivimae@tallinnlv.ee; www.haridus.ee

Tuesday, January 25, 2011

Räägi oma lugu

Ootame Sinu lugu, mis kirjeldab olukorda või juhtumist, millesse sina ise või sinu lähedased, sõbrad või tuttavad on sattunud internetti kasutades.

Lugusid saad saata kuni 15. märtsini. Loo autori nõusoleku korral kasutatakse lugusid projekti „Targalt internetis“ koolitustel ja muudel temaatilistel üritustel.

Parimate lugude jutustajad selguvad 31. märtsiks.

Loo tegemiseks pead täitma vormi- SIIN


Parimatele lugude jutustajatele auhind!


http://www.targaltinternetis.ee/

Thursday, January 13, 2011

Moeõhtule!

4. veebruaril, mis on juba täitsa varsti, leiab meie oma armsas aulas aset Pelgulinna gümnaasiumi 2011. aasta moeshow, mille teemaks tänavu on itaaliapäraselt „La Primavera”. Selleaastane moeõhtu lõpetab paljude rõõmuks ka taaskasutus-teemade võidukäigu, mis on ammu juba liialt taas kasutatud saanud.
Kohalolek on kõigile soovitatav ja kõigile soovijatele on pilet eelmüügist taskukohased 3 eurot ning kohapealt saab sisse 4 euroga.
Mirjam ja sõbrad on näinud hullupööra vaeva, et kõik läheks plaanitult, niisiis ootame kõiki tuttavaid ja uuemaid nägusid 4.veebruari õhtul kell 6 Pelgulinna gümnaasiumis, et osa saada õhtust täis moodi!